nieuws

Roparun Team Balkbrug is over de helft en rent voor koppelbedden.

"Tijd voor de wissel!" zegt Patrick Bloemberg uit Balkbrug. Hij is één van de lopers van Roparun 2018. In Gramsbergen staan vrienden en familie langs de kant. "We lopen zo snel, dat we morgen misschien wel te vroeg aankomen in Rotterdam."
"Het gaat goed! De benen worden moe, maar we zijn al over de helft!" roept Martijn Drost terwijl hij rent. Ook hij is één van de lopers van Roparun Team Balkbrug. Elke twee kilometer is er weer een wissel. Zo wordt voorkomen dat er verzuring in de spieren optreedt en het rennen goed volgehouden wordt. 
De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparun-team bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen voor het goede doel. De afgelopen 26 edities van de Roparun is al meer dan 78 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.

Wissel

In Gramsbergen komt de hele groep even samen. Het is nu weer Patricks beurt om te lopen. Hij krijgt een tikje van Martijn en de estafette wordt soepeltjes voort gezet. Rust en eten. Dat is waar Martijn op dit moment aan denkt. Want veel slaap heeft hij niet gehad de laatste twee dagen. 

Hospice

Marinus Hegeman is blij met deze sportieve mensen. De groep rent voor het Hospice Dedemsvaart een koppelbed bij elkaar. "Wij zijn een kleinschalige hospice en zijn volledig afhankelijk van vrijwilligers en giften," vertelt de penningmeester. "Dankzij deze mensen kunnen wij zo'n bed aanschaffen."

Koppelbed

De koppelbedden zijn een nieuw fenomeen in verzorgingshuizen. "Dan kun je als partner, dochter of vriend even een knuffel geven en nog echt intimiteit bieden. En dat is in de laatste periode van het leven vaak heel belangrijk," legt Angelique Holtman uit. Zij is mee als allround verzorgster en begeleidt de renners en fietsers.

Goed doel

"We weten allemaal hoe het is om iemand te verliezen. Daarom hebben we dit doel gekozen. En af en toe pinken we samen een traantje weg..."
Om 20:30 heeft de lopersgroep Team Balkbrug Almelo gepasseerd. En ze krijgen onderweg extra geld toegestopt voor de koppelbedden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.