nieuws

Almeloër opnieuw in de fout met toenadering jonge meisjes

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo © Cindy Hofhuis
Drie jaar geleden beloofde een 36-jarige Almeloër nog dat hij afstand hield tot minderjarige meisjes, maar vandaag stond hij toch weer voor de rechter. Als het aan de officier van justitie ligt moet hij nu een taakstraf van 120 uur uitvoeren en 270 dagen de cel in.
Van die 270 dagen zijn 256 voorwaardelijk. De 120 uur taakstraf moet de man uitvoeren omdat hij nog in zijn proeftijd zat toen hij weer in de fout ging. Aanvankelijk hing de man een voorwaardelijke celstraf van drie maanden boven het hoofd, maar de officier ziet liever dat de man een taakstraf gaat uitvoeren.

Foto's van geslachtsdeel

De Almeloër zou vorig jaar juni een meisje van vijftien hebben benaderd via social media. Hij zou zich daarbij voor hebben gedaan als een zeventienjarige jongen en haar foto's van zijn geslachtsdeel hebben gestuurd.
Ook maakte hij een afspraak op het station in Rijssen. Het meisje waarmee hij dit afsprak vertrouwde de situatie echter niet en belde de politie. Dat leidde tot zijn aanhouding. 

Maatregelen van reclassering

Sinds zijn voorarrest is opgeheven is de reclassering bezig om een traject van maatregelen op te zetten zodat voorkomen wordt dat de man nogmaals de fout ingaat. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.