nieuws

Gerda Briene schrijft boek over haar ervaring met het fipronil schandaal

Het is inmiddels tien maanden geleden dat het pluimveebedrijf van Johan en Gerda Briene in Notter op slot moest vanwege het fipronil schandaal. Gerda schreef de afgelopen tijd de stress en haar ervaringen van zich af door een boek te schrijven.
Ze voelen zich vooral in de steek gelaten door de overheidsinstellingen. En de onzekerheid over de toekomst van het bedrijf als je niet weet wanneer het slot eraf gaat, geeft enorm veel stress. Hoe verwerk je dat, en hoe hoe pak je de draad weer op?
Dat is in in het kort waar het boek van Gerda over gaat. Het boek is ook bedoeld voor collega's bij wie hetzelfde is gebeurd het minder goed kunnen verwerken. "Voor hen is het dan een manier van: zeg kijk, dit hebben wij ook meegemaakt", zegt Gerda Briene.
Gerda schrijft voor het eerst. Het boek is geschreven in de vorm van een dagboek. "Het gaat heel diep, alle emoties leg je bloot. Alles wat je hebt meegemaakt is erg persoonlijk, maar je bent je ervan bewust dat straks de hele wereld het kan lezen. Dat maakt je wel kwetsbaar", zegt Gerda.

"We produceren weer"

Met het bedrijf gaat het ondertussen weer redelijk goed. "We produceren weer". Toch verwachten ze pas in 2019 er ook financieel weer een beetje bovenop te zijn. "We hebben de trekker moeten verkopen. Die leasen we nu terug".
Al met al ziet de familie Briene de toekomst zonnig tegemoet. "We zijn als familie dichter bij elkaar gekomen door dit schandaal. Door onze schouders er flink onder te zetten weten van elkaar wat we aankunnen. Dat zien wij als een positief punt".
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.