nieuws

Plaatsing busbrug Zwolle verloopt volgens plan

De plaatsing van de busbrug in Zwolle loopt op schema. Vannacht begon het verplaatsen van de 110 meter lange brug en inmiddels is het gevaarte over het spoor heen. De klus duurt het hele weekend.
De busbrug bestaat uit dertig grote stalen onderdelen en weegt maar liefst 1.000 ton. De brug gaat het nieuwe busstation van Zwolle verbinden met de binnenstad.

Tribune

De operatie trekt veel bekijks. Daarom is er een tribune geplaatst voor het publiek. Ook is er een pop-up informatiecentrum ingericht. "Ik heb vroeger bouwkunde gestudeerd dus ik vind dit erg interessant. Vooral het bouwwerk en de hele constructie is bijzonder", vertelt een van de bezoekers.
Een andere man vertelt: "Ik houd van technische dingen, maar ik ben vooral benieuwd hoe de busbrug in balans blijft. Ik heb er volle vertrouwen in dat het goed gaat."
Projectleider Toon van Beek van de gemeente Zwolle heeft er ook alle vertrouwen in. "Rond de middag hopen we te beginnen met het inrijden van de brug. Dan is het nog zo'n 20 tot 30 meter voordat de brug op de juiste plek staat."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.