nieuws

Titel 'Gouden Gezonde Voetbalkantine' is voor VV Berkum in Zwolle

Vijfde elftal Berkum viert feest in de kantine
Vijfde elftal Berkum viert feest in de kantine © twitter VV Berkum
Dubbel feest bij VV Berkum; Berkum 5 is kampioen geworden en de vereniging heeft als eerste voetbalclub in Nederland de titel  ‘Gouden Gezonde Voetbalkantine’ binnengehaald.
De club heeft het assortiment in de kantine aangepast aan de eisen van het Voedingscentrum; zo is er naast het traditionele 'derde helft' voedsel vooral gezond eten te vinden. Denk dan aan zelfgemaakte verse limonades, broodjes gezond, bruine bollen en vers fruit.

Meer balans

De Zwolse hoofdklasser is al sinds 2015 bezig met het kantinebeleid. Projectleider Martin Verdoorn zegt op de website van de voetbalclub dat het niet makkelijk was om de titel binnen te halen. 
"Het was een ‘hell of a job’ om die titel binnen te halen, het Voedingscentrum heeft ons steeds weer beoordeeld op allerlei kleine details," kijkt projectleider Martin Verdoorn van Berkum terug. "Maar het is natuurlijk minstens zo belangrijk hoe we hier nu verder mee gaan. We moeten ieder jaar weer laten zien dat we aan deze standaard voldoen, dus we moeten het scherp houden."
Samen met Team Fit hoopt de voetbalclub dat meerdere clubs volgen.

Voorbeeldfunctie

De Gemeente Zwolle heeft als doelstelling dat er in 2019 zes Zwolse sportkantines met een gezond aanbod het zilveren of bronzen keurmerk zouden moeten hebben. De titels zijn te behalen door een gezond kantine-aanbod én door verantwoord beleid, dat door het Voedingscentrum is getoetst. Berkum heeft daar bij de andere verenigingen een adviserende rol in.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.