nieuws

Kebabzaak in Deventer jaar na verwoestende brand weer open

Een lange rij, vanmiddag rond lunchtijd voor Kebabzaak Dönerix aan De Brink in Deventer. En niet voor niets, want er valt wat te vieren. Een jaar na een verwoestende brand is de kebabzaak weer open. De broodjes kebab worden bijna gratis weggegeven en dat trekt veel volk naar De Brink
De eigenaren van Dönerix zijn vooral opgelucht dat ze eindelijk weer open kunnen. "We zitten in een monumentaal pand en dat maakte de restauratie moeilijk, maar vanaf vandaag is iedereen weer welkom."
Het was een zwaar jaar voor de eigenaren die ook een tijd met een kebabwagen voor de deur van hun afgebrande zaak. "Dat was in de winter heel erg koud", zegt één van de eigenaren. 
Voorlopig loopt het storm. Een klant komt min of meer toevallig langss. "Ik wist niet dat de opening vandaag was, maar het kost 99 cent per broodje dus ik neem er twee mee."
Over brandgevaar maken de eigenaren zich geen zorgen. "We hebben goed gebouwd. Alles is brandwerend gemaakt."
Niet alleen Dönerix werd zwaar getroffen door de brand. Ook lunchroom A Taste of Honey en koffiezaak Kaldi moesten noodgedwongen de deuren sluiten. A Tast of Honey opende vorig jaar juli alweer de deuren. Kaldi gaat binnenkort ook weer open. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.