nieuws

Twee mannen veroordeeld die vrouw in scootmobiel in Hengelo beroofden

De twee beroofden een bejaarde vrouw van haar handtas
De twee beroofden een bejaarde vrouw van haar handtas © iStock / olostock
De twee mannen die vorig jaar in Hengelo een handtas van een oude vrouw roofden, zijn in de rechtbank van Almelo tot cel- en taakstraffen veroordeeld.
De mannen beroofden op de Backenhagenlaan een vrouw in een scootmobiel van haar handtas. De 22-jarige tasjesrover is veroordeeld tot 240 dagen cel, waarvan de helft voorwaardelijk. 
De andere dader, 24-jarige man, kreeg voor zijn aandeel een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden.

Drank en drugs

De twee waren op zoek naar geld voor drugs en drank vertelde de 24-jarige man twee weken geleden. Ze reden wat rond door hun woonplaats Hengelo totdat ze de bejaarde vrouw zagen rijden op haar scootmobiel. Ze reden naast de vrouw, trokken haar tas uit het scootmobielmandje en gingen er met hoge snelheid vandoor. 

Telefoonwinkel

Een paar dagen later kwamen de twee in beeld toen de gestolen telefoon plots weer aanging. De telefoon bleek te zijn verkocht bij een telefoonwinkel in Hengelo. De winkeleigenaar wees de 24-jarige aan als degene die de telefoon inleverde.

'Erbij gelapt'

Hij bekende direct dat hij de chauffeur was van de auto en gaf aan dat zijn handlanger de tas wegnam. De buit zou onderling zijn verdeeld. De 22-jarige heeft altijd ontkend dat hij betrokken was. Twee weken geleden gaf hij nog aan het gevoel te hebben erbij gelapt te zijn.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.