nieuws

Strenger toezicht op voor ontucht veroordeelde jeugdleider Juventa'12 Wierden

Scherper toezicht op veroordeelde ontuchtpleger
Scherper toezicht op veroordeelde ontuchtpleger © RTV Oost
Het toezicht op de gedragingen van Herman V., veroordeeld voor ontucht met een minderjarige speler van voetbalvereniging Juventa'12 uit Wierden, mag verscherpt worden. Dat heeft de rechtbank in Almelo vanmiddag besloten.
De inmiddels in Almelo wonende 69-jarige V. werd in 2014 veroordeeld tot tien maanden cel met een extra lange proeftijd van vijf jaar.

De reclassering vroeg twee weken geleden om het toezicht aan te scherpen. De begeleiding van V. verloopt niet zoals gewenst. Zo werd hij meerdere keren weggestuurd bij gesprekken omdat hij geen openheid van zaken gaf. Ook zocht hij, ondanks een verbod, contact met het slachtoffer en zijn familie. 

De rechtbank wil dat de man gaat meewerken aan een behandeling en stopt met contact zoeken met het slachtoffer of zijn familieleden. Om dat te controleren moet hij medewerkers van de reclassering toegang verlenen tot zijn computer en telefoon.
Tijdens de behandeling van zijn zaak zei V. dat hij maar één ding wil, zo snel mogelijk emigreren naar Frankrijk. Door de beslissing van de rechtbank moet hij daar nog even op wachten. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.