nieuws

Raad van State keurt aangepaste vergunning voor loswal Giethoorn goed

Raad van State keurt aangepaste vergunning voor loswal Giethoorn goed
Raad van State keurt aangepaste vergunning voor loswal Giethoorn goed © Flickr Creative Commons / Edo Dijkgraaf
De Raad van State keurde vandaag de aangepaste vergunning voor het gebruik van de omstreden loswal aan de Kerkweg in Giethoorn goed. De bezwaren van omwonenden zijn allemaal afgewezen.
Voor de gemeente Steenwijkerland is de loswal van groot economisch belang. Recreatiebedrijven aan het Binnenpad kunnen alleen via de loswal worden bevoorraad en een alternatieve loswal is er niet. Een eerder verleende vergunning voor de loswal werd door de Zwolse rechtbank vernietigd en de Raad van State sloot zich bij dat oordeel aan. Het breekpunt was toen de geluidsoverlast bij een bewoonde molen naast de loswal.

Drie jaar

Met de aangepaste vergunning mag de loswal maar voor een periode van drie jaar worden benut en is het gebruik flink beperkt. Grote kraanwagens die chalets op pontons plaatsen, zijn niet meer toegestaan. Voor de Raad van State is daarmee voldoende gedaan om de overlast te beperken.
De omwonenden klaagden bij de Raad ook over een gebrekkige controle van de activiteiten aan de loswal. Maar dat staat los van de nu verleende vergunning. Als men zich niet aan de vergunning houdt, moet men klagen bij de gemeente, zegt de Raad.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.