nieuws

Joodse gemeenschap erg blij met helpende hand van Deventer burgemeester

Synagoge Deventer
Synagoge Deventer © RTV Oost / Bart Kieft
De Deventer burgemeester Heidema wil een onafhankelijke bemiddelaar inzetten om de Joodse gemeenschap en de nieuwe eigenaar van de synagoge dichterbij elkaar te brengen. "Wij grijpen de kans met beide handen aan", vertelt Tom Fürstenberg, voorzitter van de gemeente Beth Shoshanna.
Fürstenberg is erg blij met het voorstel van de burgervader om tot een oplossing te komen in de slepende discussie over de toekomst van de synagoge. "Want deze situatie heeft al te lang geduurd."

Geen spijt

Spijt van dingen die de Joodse gemeenschap heeft gezegd of verweten, heeft Fürstenberg niet. "Wij nemen niets terug van wat we hebben gezegd. Dat zijn uitlatingen geweest die destijds bij de situatie hoorden, maar nu is het tijd voor een oplossing."

Ingegraven

Als ook de Lenferink Groep, de eigenaar van het gebouw, akkoord gaat met de bemiddeling, zegt dat niet dat er een oplossing voor het grijpen ligt. "De laatste tijd hebben beide partijen zich ingegraven, het is dus eerst zaak dat we beide tot bedaren komen", aldus Fürstenberg. 

Onduidelijk

Het is nog niet duidelijk wanneer die gesprekken zullen zijn, ook het aantal gesprekken is nog onduidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.