nieuws

Einde tbs in zicht voor man die stiefvader doodde op camping Nutter

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo © Cindy Hofhuis
De Enschedeër die in 2007 zijn stiefvader doodstak op een camping in Nutter, gaat vooruit. Het gaat zelfs zo goed dat het eruit ziet dat zijn tbs over twee weken definitief ten einde is, dat bleek vandaag in de rechtbank in Almelo.
De inmiddels 37-jarige man zit op dit moment tien jaar in de tbs. Twee jaar geleden is zijn tbs al voorwaardelijk opgeheven waardoor de man terug kon naar een instelling voor beschermd wonen (RIBW) in zijn geboorteplaats Enschede. Ook werkt hij twee dagen in de week als vrijwilliger.

Medicatie innemen

Het is belangrijk de de 37-jarige zijn medicatie blijft innemen, om te voorkomen dat zijn psychoses terugkomen. Die bewogen hem er ook toe om zijn stiefvader te doden.

Rechterlijke machtiging

De beëindiging van de tbs betekent niet dat de man aan zijn lot wordt overgelaten. Gisteren is een rechterlijke machtiging afgegeven waardoor de zorg is gewaarborgd. Daarnaast helpen hulpverleners hem met zijn dagelijkse beslommeringen, houden toezicht op zijn medicijngebruik en helpen hem om zijn plek in de maatschappij terug te vinden.
Over twee weken doet de rechtbank in Almelo uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.