nieuws

Dauwpop: zaterdag met airco's, volgend jaar weer op Hemelvaartsdag

Dauwpop is klaar voor een letterlijk hete editie, belooft organisator Frank Satink. Met extra waterputten en zelfs airco's gaat het festival zaterdag de verwachte hoge temperaturen (tot wel dertig graden, volgens de voorspellingen) het hoofd bieden.
Dauwpop krijgt zaterdag lekker weer, aldus Frank Satink. "28 graden, prima temperatuurtje toch?"

Zonnebrand en airco's

Aan de mensen die toch wat verkoeling zoeken is gedacht, vertelt de organisator: "Onze mainstage-tent biedt schaduw, ook in het bos zijn voldoende schaduwplekjes. En we hebben zonnebrand ingeslagen voor wie thuis vergeten is te smeren."
Uit voorzorg zijn er de afgelopen dagen  extra putten geslagen, waar gratis drinkwater kan worden getapt. En in de Glory Hole, een ondergronds café gebouwd met zeecontainers, zijn zelfs airco's opgehangen. "We zijn er klaar voor. Maar we moeten ook niet overdrijven, hè; het zijn geen woestijntemperaturen."

Volgend jaar weer op Hemelvaartsdag

Dauwpop op zaterdag, dat blijft voor de doorgewinterde festivalganger wennen. Dat gaat ook geen gewoonte worden, verklapt Satink: "Twee jaar geleden zijn we vanwege Bevrijdingsdag naar een zaterdag verhuisd. Dat beviel, dus hebben we besloten dat we uitwijken wanneer Hemelvaartsdag vroeg in mei valt."
Volgend jaar valt Hemelvaartsdag echter pas op 30 mei. De 25e verjaardag van Dauwpop, zo rekent Satink voor, zal dus "gewoon met Hemelvaart zijn". 
Grootste Nederlandse rockband ooit
Voor de editie van dit jaar wist Satink de Utrechtse rockband Kensington te strikken als headliner. Daar is hij 'superblij' mee: "Of ze beste rockband van Nederland laat ik in het midden, dat moet iedereen maar voor zichzelf bepalen. Maar ik denk dat zijn één van de redenen zijn dat wij al zo vroeg uitverkocht waren."
Satink zag de kaartverkoop schoot omhoog toen Kensington werd bevestigd. "Het is de grootste band van Nederland op dit moment. Misschien wel één van de grootste ooit. Ik kan me namelijk weinig Nederlandse rockbands herinneren die een heel stadion uitverkopen."
Vrijdagochtend geeft Bert van Losser in Goedemorgen Overijssel de laatste kaartjes voor het uitverkochte Dauwpop weg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.