nieuws

Hardenberg zwaait vandaag 'eindbaas' wethouder Douwe Prinsse uit

Voor veel inwoners van Hardenberg vormt wethouder Douwe Prinsse hét gezicht van het gemeentebestuur. Sinds jaar en dag is de CDA-bestuurder te vinden op het gemeentehuis. Of staat hij midden tussen de bewoners, als de situatie, crisis of feest, daar om vraagt. Meer nog dan de burgemeester is Douwe Prinsse de eindbaas van de Hardenbergse samenleving.
Maar daar komt na vandaag verandering in. Wethouder Douwe Prinsse neemt vandaag afscheid als bestuurder van de gemeente Hardenberg. Na zestien jaar op het pluche vindt de 62-jarige bewoner van de Moerheimstraat in Dedemsvaart het nu echt welletjes. Eigenlijk draaide hij al een raadsperiode te lang mee. Een nieuwe raadsperiode komt er zeker niet.
"Bij het CDA hebben we de afspraak maximaal drie perioden als raadslid of wethouder en dan het stokje overgeven. Dat zijn er op verzoek van de partij vier geworden geworden. Maar daar blijft het wat mij betreft ook bij."
Een nieuwe klus heeft de Dedemsvaarter nog niet voor ogen. Eerst lekker op vakantie en dan ziet hij wel. Een half jaartje als interim-burgemeester sluit hij niet uit. Per slot van rekening deed hij jarenlange ervaring op als loco-burgemeester in Hardenberg. "Maar ik ga niet meer weg uit Dedemsvaart, dus een vaste aanstelling als burgemeester elders ambieer ik niet." 
Wie Prinsse de handen wil schudden is vanmiddag tussen drie en vijf welkom op de afscheidsreceptie in het gemeentehuis van Hardenberg.   

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.