nieuws

FC Twente verliest hoger beroep 'crisisheffing' van 2,8 miljoen euro

FC Twente verliest hoger beroep 'crisisheffing'
FC Twente verliest hoger beroep 'crisisheffing' © RTV Oost
FC Twente is er niet in geslaagd om de zogenoemde 'crisisheffing', die in 2013 en 2014 door grootverdieners moest worden betaald, terug te draaien. Het gaat om een bedrag van 2,8 miljoen euro. Het gerechtshof ziet geen aanleiding om het vonnis van de rechter, die in 2016 bepaalde dat de naheffing betaald moest worden, te veranderen.
In 2013 en 2014 werd bepaald dat op inkomsten boven 150.000 euro een extra belasting van zestien procent moest worden afgedragen. Op die manier zouden grootverdieners meehelpen om de crisis te lijf te gaan. Ook professionele voetbalclubs kregen een naheffing.
FC Twente moest 2,8 miljoen euro betalen volgens de naheffing. Maar de club ging daartegen in beroep en stapte naar de rechter. Die oordeelde twee jaar geleden dat de club moest betalen. En dus stapte de Enschedese club naar het gerechtshof.
De uitspraak werd vandaag gepubliceerd, nadat het gerechtshof eerder deze week uitspraak deed. Die bepaalde dat, omdat er geen nieuwe argumenten zijn aangevoerd, de uitspraak van de rechtbank blijft staan.
De zaak staat los van de belastingclaim die de club staat te wachten in verband met wanbeleid van de afgelopen jaren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.