nieuws

Patrick uit Kampen na diefstal nu trotse bezitter van fonkelnieuwe driewieler

Patrick uit Kampen na diefstal nu trotse bezitter van fonkelnieuwe driewieler
Patrick uit Kampen na diefstal nu trotse bezitter van fonkelnieuwe driewieler © Bewerking RTV Oost
Patrick heeft een nieuwe driewieler. Nadat de 47-jarige inwoner van Kampen, met het syndroom van Down, onlangs was bestolen van zijn zo geliefde fiets, kreeg hij donderdagavond een splinternieuw exemplaar. "Ik ben enorm blij voor hem", zegt zus Angelique.
Nadat Patricks driewieler vorige maand werd gestolen uit de tuin van de instelling waar hij verblijft, ontstond massale verontwaardiging. Vooral omdat heel duidelijk zichtbaar was dat het ging om een invalidenvoertuig.
"De dieven wisten dus drommels goed waar ze mee bezig waren", aldus zus Angelique.

Vervangende driewieler
Aanvankelijk was er een vervangende driewieler voor Patrick geregeld die hij de afgelopen twee weken in bruikleen heeft gehad. Zodat hij in ieder geval zijn vaste rondjes kon fietsen door de tuin van de instelling.
Maar donderdagavond kreeg hij een nieuwe driewieler die nu helemaal van hem alleen is.

Spontane actie
Het was Michelle Meijer uit Hengelo, die het voortouw daartoe nam. Nadat ze via RTV Oost had gehoord van de driewieler-roof kwam ze spontaan in actie.
"Ik ben aan het rondbellen geslagen met als resultaat dat we nu een nieuwe driewieler voor Patrick hebben. Via Eddy van Heel uit Hengelo en met hulp van fietsenwinkel Van Dijk in Kampen."

Verrassingen

Daar kreeg een dolblije Patrick zijn nieuwe driewieler. Michelle had bovendien nog een verrassing voor Angelique in petto: "Zij is de oudste zus, heeft een eigen winkel en is hartstikke druk daarmee."
"Niettemin heeft ze zich ook helemaal over haar broertje Patrick ontfermd. Toen ik het hele verhaal vertelde aan middenstanders en ondernemers in Kampen boden ze allerlei leuke spulletjes aan voor haar."

Verweggistan

De zaak kwam vorige maand overigens aan het rollen doordat Patricks zus Angelique een oproep op internet plaatste. "In de hoop dat de fiets door kwajongens was gestolen en ergens was achtergelaten."
"Aanvankelijk kreeg ik nog wel enkele tips waar de fiets zou zijn gezien, maar die bleken niet te kloppen. En aangezien heel Kampen intussen wel heeft vernomen van de diefstal ga ik er vanuit dat de driewieler niet nog ergens rondslingert, maar zich in Verweggistan bevindt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.