nieuws

'Poepvlaggetjes' moeten Wijhe van rondslingerende hondendrollen verlossen

"We zetten je mooi te kakken hè", "wie heeft er op mijn kop gepoept?" en "wie dit leest ziet poep". Het is slechts een greep van alle teksten die op de vlaggetjes staan die Wijhenaar Jasper Hofman in hondendrollen steekt.
"Het was nodig", legt Hofman zijn actie uit. "Zo veel overlast van hondenstront, het is een kleine moeite om, als je met je hond op pad gaat, even een zakje mee te nemen."
"Neem het voetbalveld hier in de buurt. Je wilt niet dat je kinderen met poep onder hun schoenen thuis komen."

'Mensen hebben er duidelijk last van'

Ton Strien, de burgemeester van Olst-Wijhe laat weten dat er best veel over hondendrollen geklaagd wordt in zijn gemeente. "Op de ene plek wat meer dan de andere, maar mensen hebben er duidelijk last van en klagen er over."
Wijhenaar Hofman wilde niet meteen klagen bij de gemeente, maar bedacht zelf een actie. Het doel? Dat is simpel. "Een beetje bewustwording bij de mensen. Dat ze de volgende keer wel een schepje of een zakje meenemen."

'Het moet eens een keer afgelopen zijn'

De burgemeester zoekt oplossingen voor het probleem, maar vindt dat de verantwoordelijkheid vooral bij de hondenbezitters ligt. "Het moet eens een keer afgelopen zijn. Ik vind dat mensen elkaar er ook op moeten aanspreken."
En hoewel de bedenker van de 'poepvlaggetjes' zijn beklag niet bij de gemeente deed, vindt hij dat er wel degelijk een rol voor Olst-Wijhe is weggelegd. "Meer prullenbakken, misschien wel met hondenzakjes eraan."

Heterdaad

Meer controles of meer prullenbakken kan de burgemeester niet toezeggen. "We hebben regelgeving, we hebben boa's die er op controleren. Maar het valt lang niet altijd mee om de mensen op heterdaad te betrappen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.