nieuws

Advocaat van voor moord veroordeelde Jayson D. verwacht hoger beroep

Advocaat Umut Ural
Advocaat Umut Ural © RTV Oost
De kans is groot dat Jayson D. die eerder vandaag werd veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op Sarah Kolenberg, in hoger beroep gaat tegen die straf. Dat zei zijn advocaat kort na afloop van de zitting.
"Ik ga dat eerst overleggen met mijn client. Het vonnis goed bestuderen, maar het ligt in de rede dat hier hoger beroep tegen wordt aangetekend, met name ook gezien de ontkenning van mijn cliënt", aldus advocaat Umut Ural. 
Tekst gaat verder na de video.
Advocaat Umut Ural
De advocaat gaf na de rechtszitting aan dat hij geschrokken is van de uitspraak van de rechter. "De inzet van de verdediging was vrijspraak. De eis was achttien jaar en de rechter is daar zelfs twee jaar boven gaan zitten." 
Ural is teleurgesteld in de uitspraak van de rechtbank omdat naar zijn mening bij de uitspraak vooral belastende punten uit het dossier zijn overwogen. 
"Alle ontlastende elementen heeft de rechtbank niet betrokken in het vonnis. Zo is er door de verdediging tal van technisch spoor aangevoerd wat potentieel ontlastend kan zijn. De rechtbank heeft verzoeken om onderzoek daarnaar afgewezen en het ook niet meegenomen in de uitspraak."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.