nieuws

Schoolklas uit Mariënberg maakt eerste rit met de Wildlandstrein

Leerlingen van groep 4 en 5 van basisschool de Regenboog uit Mariënberg hebben vandaag als eersten officieel de speciale Wildlandstrein op het Vechtdaltraject tussen Zwolle en Emmen in gebruik genomen.
De trein die met een spectaculaire bestickering reclame maakt voor dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen  reed al langer, maar is vandaag officieel gedoopt en uitgezwaaid door de Drentse gedeputeerde Brink en zijn Overijsselse collega Boerman.
De kinderen van groep 4/5 van basisschool de Regenboog uit Mariënberg hadden de eer om de eerste treinrit naar Emmen te maken met de Wildlands-wagons. Bij vertrek werden zij uitgezwaaid door de gedeputeerden.
"Ik vind het gaaf dat we met de trein naar de dierentuin gaan. En vooral in deze speciale trein, die ijsberen vind ik het mooist! Hopelijk kan ik die straks in de dierentuin in het echt zien", riep een van de enthousiaste kinderen enthousiast vlak voor vertrek.

Met de trein naar de dierentuin

De provincies Overijssel en Drenthe werken als opdrachtverleners voor het treinvervoer met Arriva en Wildlands intensief samen om bezoekers van het dierenpark te stimuleren om met de trein naar Emmen te komen. Hiervoor kunnen reizigers de komende periode profiteren van diverse acties, die met name gericht zijn op gezinnen met kinderen. Het hele jaar door worden aan kinderen in de trein armbandjes uitgedeeld die ze kunnen verzilveren bij de Kiosk van Wildlands voor een leuke verrassing.

De oplettende reiziger heeft de Wildlands-trein de afgelopen weken al kunnen spotten op het traject. Vele gaven gehoor aan de oproep om een selfie te maken met de trein, waarmee ze kans maakten op vrijkaarten voor een dagje Wildlands, inclusief de treinreis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.