nieuws

Supergroot beeld kunstenaar Ronald Westerhuis toch vandaag geplaatst in Zwolle

Vanmorgen wordt toch begonnen met de plaatsing van een tien meter hoog beeld van kunstenaar Ronald Westerhuis in Zwolle. Het beeld Stepping Stones komt pal voor de ingang van de Fundatie aan de Blijmarkt te staan. Gisteren was er nog sprake van dat de constructie van het plateau waar de metershoge sculptuur op komt te staan, niet voldeed aan de vergunningen, maar dat is nu gladgestreken.
Rond achten zijn twee grote vrachtwagens de binnenstad ingereden met ieder een immens grote schaal. De hijskraan reikt over het zogenoemde oog van de Fundatie om de zware schalen te kunnen stapelen. Het kunstwerk weegt twintigduizend kilo en bestaat uit twee glimmende reuze-schalen, een buis en een serie schijven die over de roestvrijstalen buis geschoven worden. 
Fotograaf: RTV Oost Supergroot beeld kunstenaar Ronald Westerhuis toch vandaag geplaatst in Zwolle
Ronald Westerhuis is bekend om zijn enorme sculpturen van roestvrij staal, vaak deels gepolijst. Het reflecteert als het ware de wereld om hen heen. In 2008 maakte hij voor de Olympische Spelen in China een sculptuur en verwierf daar wereldfaam mee. Begin dit jaar werd het MH17 monument, ook van zijn hand, bij Vijfhuizen onthuld - ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Westerhuis werkt vanuit Zwolle en Shanghai en zijn werk is overal ter wereld te zien.  
Fotograaf: Ronald Westerhuis Ronald Westerhuis
Het beeld Stepping Stones is boegbeeld van een grote overzichtstentoonstelling van Ronald Westerhuis die komend weekend in de Fundatie, lokatie Blijmarkt in Zwolle én Kasteel 't Nijenhuis in Heino, begint. 
Fotograaf: RTV Oost Supergroot beeld kunstenaar Ronald Westerhuis toch vandaag geplaatst in Zwolle Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.