nieuws

Leger des Heils Zwolle in actie na plotse stijging klachten

De opvanglocatie aan de Burgemeester van Walsumlaan
De opvanglocatie aan de Burgemeester van Walsumlaan © Google Streetview
De klachten van buurtbewoners in de Zwolse wijk Schelle zijn bekend bij het Leger des Heils in Zwolle. "Wij hebben onlangs zo'n achttien klachten ontvangen, daarom hebben wij direct actie ondernomen", vertelt een woordvoerder.
Voor het Leger des Heils lijken de klachten uit het niets te komen. "Op 14 mei was er nog een bewonersbijeenkomst, de strekking van dat gesprek was dat het eigenlijk heel goed ging. Een week later kregen we ineens zo'n achttien klachten."

Vragen aan college

De VVD Zwolle sloeg op die klachten aan en stelde het college vragen over de hinder die de opvang zou veroorzaken. Dat wekt verbazing bij de opvang. "Wij hebben direct actie ondernomen. Ik denk dat er ergens wat ruis is ontstaan en dat de VVD daarom niet weet welke maatregelen wij nemen", legt de zegsman uit.

Aanspreekbaar

Omdat de klachten van buurtbewoners door de daklozenopvang erg serieus worden genomen, is direct actie ondernomen. "We fietsen minimaal drie keer per dag herkenbaar door de buurt, mensen kunnen ons aanspreken als ze overlast ervaren. Ook willen we met een flyeractie mensen aansporen om overlast te melden."
Het is voor het Leger des Heils vooralsnog gissen naar de oorzaak van de plotse toename van klachten. "Misschien komt het door het mooie weer, dat de mensen meer buiten zijn. Of door de samenstelling van de groep, ik heb geen idee", aldus de woordvoerder.

Leefbaar

De cliënten die de overlast veroorzaken, zijn aangesproken op hun gedrag. "We zijn blij met de locatie van de opvang, maar we moeten wel zorgen dat het leefbaar blijft", besluit het Leger des Heils.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.