nieuws

DETO verkocht tijdens uit de hand gelopen voetbalduel bier 'op advies van politie'

Dat DETO rond het uit de hand gelopen voetbalduel van afgelopen weekeinde bier langs het veld verkocht, gebeurde op advies van de politie. Dat zegt voorzitter Arjan Goosselink in een reactie op berichtgeving van RTV Oost.
Zoals gemeld blijkt DETO rond het beladen duel tegen vv Groningen bier te hebben verkocht langs het veld. Dat is in strijd met de regels van de KNVB, die voorschrijven dat er uitsluitend in de kantine of een aangrenzend terras alcohol mag worden geschonken.
De KNVB kan begrip opbrengen voor de door DETO gekozen constructie, maar dat zegt niets over een eventuele straf. "We snappen dat DETO de Groningse aanhang niet in de kantine wilde hebben, en daarom voor een biertap buiten de kantine heeft gekozen. Over een eventuele straf kunnen we nog niets zeggen, want het onderzoek is nog gaande", legt een zegsman van de voetbalbond uit.

Alsnog reageren
Aanvankelijk wilde DETO geen commentaar geven op de beelden van RTV Oost, waarop de omstreden bierverkoop was te zien. Maar later besloot preses Goosselink alsnog te reageren.

“We hebben vooraf overleg gehad met de politie en daarbij kregen we het advies om het te doen op de manier zoals we dat hebben gedaan”, aldus Goosselink.

Zoetgehouden met bier
Speciaal voor de Groningse bezoekers was een apart 'vak' ingericht met een eigen biertap en een barbecue. Behalve dat de Groningers met bier werden zoetgehouden werd door deze methode bovendien vermeden dat ze in de kantine zouden komen.

De politie laat in een reactie weten dat het ‘bier-advies’ “toch wat genuanceerder ligt”, maar wil daar verder niet nader op ingaan.
Tijdens het duel gingen tientallen supporters met elkaar op de vuist.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.