nieuws

Bestolen weerman Martijn uit Sibculo heeft nieuw weerstation: "Deze keer zet ik hem op het dak"

Luisteraars van 3FM en Delta FM kunnen opgelucht ademhalen: weerman Martijn Groote uit Sibculo heeft een nieuw weerstation. Buurtgenoten zamelden geld in voor een nieuw weerstation nadat zijn vorige weerstation was gestolen.
Wie heeft het weerstation gestolen en waarom? Het is Martijn een raadsel. "Je hebt natuurlijk veel fans, misschien dat sommige mensen het mij niet gunnen. Misschien dat ze het apparaat hebben gesloten om te verkopen?", vraagt de amateur weerman zich hardop af. 
Vooralsnog is het gestolen apparaat niet opgedoken op marktplaats. "Ik heb de sites wel in de gaten gehouden, maar niks gevonden", aldus Martijn. 

Op het dak
En dus was weerman Martijn een paar weken 'uit de lucht', tot groot verdriet van zijn luisteraars. Daarom besloot de buurt een inzamelactie te houden. Met succes: de weerman heeft inmiddels een spiksplinternieuw exemplaar ter waarde van 149 euro. Een buurtgenoot zet het gevaarte binnenkort op het dak, zodat het niet snel gestolen wordt.
Tot slot, het weer; "Vandaag krijgen we te maken met veel bewolking en temperaturen tussen de zeventien en achttien graden. Morgen krijgen we eerst buien, in de loop van de dag wordt het zonniger", vertelt Martijn.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.