nieuws

Verdachte bekent moord in Holtheme en beschieting politiebureau

Politie doet onderzoek naar de moord
Politie doet onderzoek naar de moord © Van Oost Media
De 29-jarige man die begin maart werd aangehouden voor het doodschieten van een 28-jarige Coevordenaar bij Holtheme, heeft de moord bekend. Hij zou een vriend zijn van het slachtoffer, Ahmed Alkanany.
Dat laat Judith Kwakman, advocaat van de verdachte uit het Drentse Holsloot, weten. Over het motief voor de moord wil ze weinig kwijt. "In Coevorden wordt druk gespeculeerd dat het om een drugsgerelateerd misdrijf zou gaan, maar dat is niet zo. De rest zal duidelijk worden tijdens de rechtszaak in november."

Holtheme
Ahmed Alkanany werd begin maart gevonden in een berm aan de Haandrik in Holtheme, tussen de Anerweerdweg en de Scheerseweg.
Een ooggetuige zag een auto staan en wist direct dat er iets mis was. "Het lichaam lag aan de ene kant van de berm en aan de andere kant stond een auto met de deur open. Het reservewiel van de auto lag naast het voertuig en er was geen sprake van een lekke band. Daarnaast was het ook een bende in de auto."

Beschieten politiebureau

De verdachte wilde zich na de schietpartij melden bij het politiebureau in Coevorden, maar kwam voor een dichte deur te staan. Dit tot frustratie van de man, die vervolgens twee keer op de deur van het politiebureau schoot.
Agenten die de schoten hoorden, hielden de man uit. Toen vertelde de man over het schietincident bij Holtheme en werd het slachtoffer even later zwaargewond gevonden. Hij overleed ter plekke.
Rechtszaak
Advocaat Kwakman laat weten dat de verdachte heeft laten weten de straf die de rechtbank hem oplegt te accepteren. Morgen is er een pro-formazitting, maar daarbij zijn zowel verdachte als advocaat niet aanwezig.
Op 20 november hoort de verdachte de straf die het Openbaar Ministerie tegen hem eist.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.