nieuws

Extra geld nodig voor Nieuw Tijenraan in Raalte

Zwembad Tijenraan Raalte
Zwembad Tijenraan Raalte © RTV Oost
Er is extra geld nodig voor het onlangs geopende zwem- en sportcomplex Nieuw Tijenraan in Raalte. De gemeente gaat 661.000 euro uittrekken voor aanpassingen.
Het geld is onder meer nodig voor de verplaatsing van de entree van Rohda Raalte, het beachvolleybalveld op het dak en cameratoezicht bij de whirlpool. Ook wordt er 400.000 euro geïnvesteerd in nieuwe sportattributen.

Entree Rohda Raalte

Voor de verplaatsing van de ingang van Rohda Raalte, tegenover Nieuw Tijenraan, wordt 100.000 euro uitgetrokken.
“Nu duidelijk is dat Rohda het bestaande clubhuis verbouwt, moet de entree van het sportpark verplaatst worden richting het nieuwe parkeerterrein op de locatie van het oude Tijenraan. De gemeente gaat de helft van de kosten hiervan betalen.

Beachvolleybalveld

Op het dak van Nieuw Tijenraan is een beachvolleybalveld. De verenigingen en het sportbedrijf willen dat er meer met dit veld gedaan kan worden en dat het ook beter toegankelijk moet zijn voor publiek. De gemeente trekt daarom 124.000 euro uit voor verbeteringen.

Camera bij whirlpool

Nu het nieuwe zwem- en sportcomplex is geopend, blijkt dat er ook nog wat ‘kleine verbeteringen’ moeten worden aangebracht. Daar is 37.000 euro voor nodig. Van dat geld moet onder meer cameratoezicht worden geplaatst bij de whirlpool.
De camera wordt geplaatst naar aanleiding van het ongeluk, precies twee weken na de opening van het zwembad. Een meisje kwam met een pluk haar vast te zitten in het bubbelbad.

Geld al beschikbaar

Om de aanpassingen mogelijk te kunnen maken, hoeft het college niet het handje op te houden bij de gemeenteraad. Door het afstoten van het oude Tijenraan en de oplevering van het nieuwe Tijenraan heeft de gemeente nog 977.000 euro beschikbaar. De 316.000 euro die overblijft, gaat in het potje als reserve voor de exploitatie in de eerste jaren.
Nieuw Tijenraan werd begin dit jaar geopend en heeft zeventien miljoen euro gekost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.