nieuws

Deventer krijgt met Ron König een D66-man als tijdelijk burgemeester

Ron König
Ron König © Provincie Overijssel
Deventer krijgt volgende maand met Ron König een D66-man als burgemeester. König volgt als waarnemend-burgemeester tijdelijk Andries Heidema op, die Commissaris van de Koning in Overijssel wordt.
De in Arnhem wonende Ron König wordt binnenkort door de Commissaris van de Koning op het provinciehuis beëdigd en begint op 11 juli met zijn werkzaamheden als waarnemend burgemeester. Dat is vandaag bekend gemaakt door de provincie Overijssel.

Vertrek Andries Heidema

De burgemeestersfunctie is in Deventer vacant vanwege het vertrek van huidig burgemeester Andries Heidema. Die is per 11 juli benoemd als Commissaris van de Koning in Overijssel. Om de continuïteit van bestuur te waarborgen heeft Commissaris van de Koning Boele Staal besloten een waarnemend burgemeester aan te stellen voor de periode dat de functie vacant is. Dit is naar verwachting tot begin 2019.
Een besluit dat in goed overleg met vertegenwoordigers van de gemeenteraadsfracties en het College van burgemeester en wethouders van Deventer tot stand is gekomen. Na de zomer start de procedure om tot een nieuwe Kroonbenoemde burgemeester te komen in Deventer.

Achtergrond Ron König

Ron König, geboren in 1964 in Doesburg, wordt getypeerd als een verbindend en inspirerend bestuurder die in staat is complexe dossiers succesvol af te ronden, en die enthousiasme en energie uitstraalt. Hij heeft brede ervaring in het openbaar bestuur. Hij was voor D66 zowel wethouder in Rheden als de afgelopen jaren ook in Arnhem. König begon zijn loopbaan als organisatieadviseur en interim manager, onder andere bij Twynstra Gudde. Het accent lag daar op openbare orde en veiligheid, en crisisbeheersing. Hij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.