nieuws

Gemeente Enschede en Vak-P lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank in Zwolle

Onrust stadion Twente supportershome Vak-P
Onrust stadion Twente supportershome Vak-P © News United / Gijs Huiskes
Supportersvereniging Vak-P en de gemeente Enschede; ze stonden vanmorgen tegenover elkaar voor de rechtbank in Zwolle. Inzet: de sluiting van het home van Vak-P. Stond burgemeester Van Veldhuizen vorig jaar april nou wel of niet in zijn recht toen hij besloot dat het home een jaar gesloten moest worden?
Vak-P beweert dat het home op het moment van de inval niet onder de verantwoordelijkheid viel van Vak-P. De inval was in de tweede helft van het duel tussen FC Twente en PSV. Het home was op dat moment voor iedereen geopend en geen verantwoordelijkheid van de supportersvereniging, schrijft Tubantia
Volgens Vak-P ging het de burgemeester om het tegenwerken van motorclub Satudarah, waarvan leden regelmatig het home van Vak-P bezochten. De supportersvereniging vindt dat de burgemeester misbruik maakt van zijn bevoegdheden als hij in de jacht op Satudarah het home van een andere vereniging sluit. 
De burgemeester gaf volgens de krant te kennen dat het hem helemaal niet ging om Satudarah maar om handel in harddrugs in het supportershome van Vak-P. 
Daarnaast wijzen beide partijen vooral naar elkaar. De gemeente stelt dat de supporters een verbeterplan zouden presenteren, terwijl dat plan er nooit gekomen is. Vak-P gaf aan wel degelijk met een verbeterplan te zijn gekomen, maar stelt dat de burgemeester daar niks mee wilde.  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.