nieuws

Merlyn (31) uit Hengelo heeft in Roemenië alles over voor haar zwerfhonden

Ze liet huis en haard in Hengelo achter zich om zich in Roemenië bezig te houden met de opvang van zwerfhonden. Daar zit Merlyn Gritter (31) nu in een kamer met 60 viervoeters. Maar ze wil nog meer dieren opvangen en heeft daarom een wervingsactie gelanceerd voor mensen die willen helpen bouwen aan een nieuwe hondenopvang. “Vele handen maken licht werk.”
Het is exact een jaar geleden dat ze neerstreek in de buurt van het dorpje Valvea in midden-Roemenië. “Dit land heeft Europees gezien het grootste aantal zwerfhonden. En aangezien die dieren zich in rap tempo voortplanten, worden dat er uiteraard alleen maar meer. Ik ging hier als vrijwilliger al regelmatig naartoe, maar bedacht me dat ik nog veel meer zou kunnen doen als ik hier zou gaan wonen.”

Spartaanse omstandigheden
Waarop ze de daad bij het woord voegde. Ze woont nu onder Spartaanse omstandigheden. Al hecht ze aan luxe geen enkele waarde. Ze heeft geen gas en elektra. Douchen doet ze in een nabijgelegen hotel. Alles voor het welzijn van haar honden. “Die hebben het luxer dan ik. Dagelijks moet ik een eindje met de auto rijden om bij een put jerrycans water te halen. Als het erg warm is soms twee keer per dag.”
Ze kan terugvallen op een legertje aan donateurs, dat het hondenvoer en de nota’s voor de dierenarts voor z'n rekening neemt. En ook voor haar nieuwste plannen rekent ze nu op de hulp van dierenvrienden.

Nieuwe hondenopvang

“Eerder al heb ik een actie gehouden voor een omheining. Die was binnen 12 uur geregeld. Maar omdat ik nu veel huur moet betalen, wil ik een nieuwe accommodatie gaan bouwen. Daarvoor hoop ik op vrijwilligers die bereid zijn om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken.”

De eerste kandidaten hebben zich intussen al gemeld. “Sterker, we zijn zelfs al voorzichtig begonnen met de fundering. Maar alle hulp is welkom. Vele handen maken licht werk.”

Melden
Sympathisanten die Merlyn willen helpen bij de bouw van de nieuwe hondenopvang kunnen zich melden via haar eigen Facebookpagina stichting Dogs by Merlyn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.