nieuws

KNVB: "We hebben extra informatie over wedstrijden IJsselstreek en Turkse Kracht opgevraagd"

Ook dit weekend was het weer raak. Twee Deventer amateurvoetbalclubs waren betrokken bij rellen. Bij de wedstrijd van Albatross - Turkse Kracht en ZVV '56 - VV IJsselstreek gingen supporters en voetballers met elkaar op de vuist. De KNVB geeft aan dat ze extra informatie over de wedstrijden van afgelopen weekend heeft opgevraagd.
"Daaruit zal moeten blijken of extra stappen ondernomen moeten worden", aldus Daan Schippers, woordvoerder van de KNVB. 

Opstootje

Eén van de ooggetuigen was de advocaat van de voetbalclubs, advocaat Kobossen. Hij was toeschouwer bij de wedstrijd van VV IJsselstreek. "De wedstrijd verliep eigenlijk redelijk sportief, maar vlak voor tijd ontstond aan de zijkant een opstootje", vertelt advocaat Kobossen. "De rechtsback van VV IJsselstreek maakte een flinke overtreding. Daar heeft de scheidsrechter voor gefloten, maar hij gaf geen kaart. Dat vond ik wel opvallend."

Escalatie

Dat was het moment dat het escaleerde. "In het veld rende een voetballer van ZVV '56 op de jongen van VV IJsselstreek af. Het publiek ging zich er ook mee bemoeien. Dat heeft ongeveer een minuut geduurd."

Helikopter

De politie rukte met veel auto's, honden en een helikopter uit. Volgens de advocaat overdreven. "Naar mijn idee was dat niet nodig. Die helikopter vloog misschien ook wel toevallig over."
Of de rellen van afgelopen weekend gestraft of beboet worden, kan de advocaat nog niet zeggen. "Daarvoor moet eerst aangifte gedaan worden of moet de KNVB of de scheidsrechter actie ondernemen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.