nieuws

Landelijke protestactie tegen groei luchthavens, ook in Zwolle vanmiddag

"Stop de eindeloze groei van de luchtvaart." Dat is de boodschap van een landelijke protestactie vandaag. Ook in Zwolle wordt er vanmiddag actie gevoerd in Park de Wezenlanden.
Behalve in Zwolle wordt er geprotesteerd in Eindhoven, Eelde, Maastricht, Rotterdam en Schiphol. Het is een initiatief van stopluchtvaartgroei.nl

Overlast

Tweede Kamerlid van GroenLinks Suzanne Kröger kan meerdere argumenten bedenken waarom de luchtvaart moet stoppen met groeien. "Het zorgt voor overlast en het is ook nog eens slecht voor het klimaat. Lelystad Airport zorgt alleen al voor 45.000 extra vluchten, dat heeft een gigantische impact."
Per dag gaan er ongeveer zestig vluchten naar Londen. "De trein biedt een prima alternatief voor deze korte afstanden". 

Protest Zwolle

In Park de Wezenlanden in Zwolle wordt om één uur afgetrapt met toespraken van Jan Terlouw, Leon Adegeest, Anna Schoemakers en ook Suzanne Kröger zelf gaat spreken. Daarna maken ze samen met de hele protestgroep een rood stopteken. Dat wordt vastgelegd vanuit de lucht.
Aan het einde van het protest loopt de groep een mars door Zwolle. Dit is live te volgen op RTV Oost en op de Facebookpagina.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.