nieuws

FNV hoopt op begrip van reizigers: "Er moet iets gebeuren"

Vakbond FNV Streekvervoer hoopt dat reizigers begrip kunnen opbrengen voor de landelijke staking die aanstaande maandag begint. Leden van de bond leggen voor onbepaalde tijd het werk neer. "Ik hoop dat reizigers ook tegen de werkgevers zeggen: ga bewegen", reageert onderhandelaar Brigitta Paas.
Vanaf maandag rijden er nauwelijks tot geen streekbussen en regionale treinen. "De Arriva-bussen rijden wel, want die komen uit de Achterhoek. Verder rijden er geen bussen en ook de trein tussen Kampen, Zwolle en Enschede gaat eruit."

Werkgevers naar de rechter

Paas verwacht dat werkgevers deze week naar de rechter stappen om zo te proberen de staking te voorkomen. "Dan zal de rechter er wat van vinden. We hopen in ieder geval met alles wat in ons zit dat de werkgevers nu beseffen dat er iets moet gebeuren."
De onderhandelaar houdt nog wel een slag om de arm. Er is nog een kans dat de staking wordt afgeblazen als de twee verkenners die erop uit zijn gestuurd met een positief resultaat terugkomen. "We hopen dat ze er voor zondag uit zijn en dat dit dan allemaal niet nodig hoeft te zijn."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.