nieuws

Satudarah-kopstuk Michel B. komt op vrije voeten

Michel B., mede-oprichter van motorclub Satudarah, komt op vrije voeten. Hij mag zijn eindproces thuis afwachten. Hij krijgt wel een enkelband en moet 30.000 euro borg betalen. Dat heeft de rechtbank in Zwolle bepaald.
De 53-jarige Michel B. wordt door Justitie verdacht van het leiding geven aan een criminele organisatie met als doel afpersing, drugshandel, wapenbezit en witwassen. Naast hem worden er nog vier landelijke kopstukken van de club vervolgd.
B. was vandaag aanwezig in de rechtszaal. Voorafgaand aan de zitting werd hij letterlijk omarmd door zijn 'brothers'. Volgens zijn advocate heeft Michel B. geen reden om te vluchten en zal hij zich houden aan voorwaarden. B. wil graag bij zijn gezin zijn. Ook kampt hij met gezondheidsproblemen.

Skivakantie

Michel B. woonde voordat hij uitweek naar de Duitse grensplaats Alstätte, in Enschede. Hij werd eerder dit jaar tijdens een skivakantie in Oostenrijk tot twee keer toe opgepakt en is uitgeleverd aan Nederland. 
Door verschillende Duitse getuigen wordt hij ook aangewezen als verantwoordelijke voor de gewelddadige moord op Enschedeër Onno Kuut in 2009. De twee kenden elkaar goed. Ze waren verantwoordelijk voor het deurbeleid in de Enschedese seksbranche. Kuut sloot zich later aan bij de zogenaamde tattookillers, een liquidatiegroep. Michel B. wordt volgende maand gehoord over de moord op Kuut. Het proces dient dit najaar.

Verboden

Gisteren nog heeft de rechtbank in Den Haag Satudarah tot verboden organisatie verklaard. Volgens de rechter vormt de motorclub een gevaar voor de openbare orde. De club zou geweld propageren en zelfs belonen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.