nieuws

Hardenberg lijkt naast megafabriek Tesla te grijpen

Burgemeester Peter Snijders
Burgemeester Peter Snijders © RTV Oost
Helaas voor de regio Hardenberg, de Europese megafabriek van Tesla lijkt niet in Nederland te komen. De voorkeur van de producent van elektrische auto's gaat uit naar een fabriek op de Duits/Franse grens, in de buurt van de Benelux-landen. Dat laat Tesla-CEO Elon Musk weten op Twitter.
Burgemeester Peter Snijders van Hardenberg baarde begin 2017 opzien met zijn nieuwjaarsspeech. Hij wilde zich inzetten om Tesla te verleiden de Europese fabriek in de regio Hardenberg te vestigen.

'Geweldige ambitie'

"Zou het in het kader van duurzaamheid en economie niet een geweldige ambitie zijn om de Tesla-fabriek te laten landen in het Vierkant voor Werk gebied van Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Hardenberg?", zei Snijders destijds.
De regio Hardenberg is volgens Snijders ideaal voor een grote Europese fabriek. Tesla wil 1200 hectare grond, in de regio is voldoende ruimte. Bovendien zijn er volgens Snijders genoeg beschikbare arbeidskrachten. Het zou gaan om duizenden arbeidsplaatsen.

Meerdere kapers op de kust

Ook andere regio's wilden de Tesla-fabriek binnenhengelen, bijvoorbeeld Groningen, Noord-Brabant en Limburg. Maar voor Tesla is Duitsland dus de eerste keuze in Europa. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.