nieuws

Twee Tukkers opgepakt voor drugssmokkel tijdens internationale politieactie

Twee Tukkers opgepakt voor drugssmokkel tijdens internationale politieactie
Twee Tukkers opgepakt voor drugssmokkel tijdens internationale politieactie © Politie Münster
Een Hengeloër en een Enschedeër zijn tijdens een internationale politieactie gearresteerd voor drugssmokkel. De Nederlandse en Duitse politie arresteerden de verdachten vorige maand vlak over de grens in Bad Bentheim. Agenten namen tijdens de actie meer dan 125 kilo drugs in beslag.
Op 16 mei zagen agenten een overhandiging van drugspakketten door de twee smokkelaars in Enschede. Het duo werd even later over de grens gearresteerd. Zij hadden 6300 ecstasy-pillen en 10 kilo synthetische drugs op zak.

Darknet
Het onderzoeksteam had de verdachten al een jaar lang op de korrel. Via het darknet, een onderdeel van het internet dat niet te vinden is door zoekmachines, exporteerden de dealers drugspakketten vanuit Nederland naar Duitsland.
De dealers hadden in Enschede een appartement gehuurd, specifiek voor de opslag en het verpakken van de drugs. In het appartement vond de politie 44.000 ecstasy-pillen en ongeveer 125 kilogram andere drugs zoals cocaïne, heroïne en cannabis. Er lag ook 'drugsapparatuur' zoals vacuümapparaten en noppenfolie in de woning.

Klanten
De meeste pakketten gingen naar adressen ver buiten Nederland. Na de inval kreeg de politie ook adressen van mogelijke klanten in handen. Er wordt een apart onderzoek opgezet naar deze mogelijke klanten.
Volgens de Duitse politie riskeren de verdachten een gevangenisstraf van 5 tot 15 jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.