nieuws

"Provincie hoeft niet de regie te nemen bij bestrijding eikenprocessierups in Overijssel"

De bestrijding van de eikenprocessierups; steeds meer gemeenten in Overijssel worstelen er mee. Ook omdat de rups talrijker aanwezig is dan eerdere jaren. Moet de provincie de regie krijgen in de bestrijding van dat beestje? Nee, stelde gedeputeerde Maij vanmorgen in antwoord op vragen van de PVV in Provinciale Staten.
In Ommen is de eikenprocessierups inmiddels in zo'n groot probleem geworden, dat het de gemeente niet lukt om alle meldingen te behandelen.
En ook in andere gemeenten in Overijssel wordt geworsteld met de bestrijding van de rups. De meeste gemeenten kennen een eigen aanpak. De PVV ziet een regierol weggelegd voor de provincie. Vooral ook omdat de processierups problemen met zich meebrengt voor de volksgezondheid. De haartjes van de rups kunnen ernstige klachten veroorzaken bij mensen.

Probleem van de gemeente

Gedeputeerde Maij ziet geen centrale rol voor de provincie bij de bestrijding van de processierups. De provincie is alleen verantwoordelijk voor de bestrijding van de rups langs provinciale wegen, stelde de gedeputeerde vanmorgen in antwoord op vragen van de PVV. Verder is de bestrijding een probleem voor de individuele gemeenten.
De PVV was niet blij met de antwoorden van de gedeputeerde, aangezien de rups steeds verder oprukt in Overijssel, ondanks de maatregelen die gemeenten nemen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.