nieuws

'Tesla blijft welkom in Hardenberg, maar Musk moet opschieten'

Burgemeester Peter Snijders
Burgemeester Peter Snijders © RTV Oost
De strijd om de megafabriek van Tesla is voor burgemeester Peter Snijders van Hardenberg nog niet gestreden. "Tesla blijft welkom in Hardenberg", zegt hij. "Dat Tesla niet naar de regio Hardenberg komt is nog niet definitief."
Snijders reageert daarmee op een tweet die Tesla-CEO Elon Musk gisteren verstuurde. Tesla wil binnenkort een megafabriek bouwen in Europa. In de tweet schrijft Musk dat de eerste keuze van Tesla een fabriek op de Duits-Franse grens is, in de buurt van de Benelux landen.
Hardenberg mengde zich vorig jaar in de strijd om Tesla binnen te halen voor de regio. Het bedrijf wil een fabriek van zo'n 1200 hectare bouwen, die goed is voor duizenden arbeidsplaatsen. 

'Nog niet definitief'

"Ik heb kennis genomen van de tweet", laat Snijders weten. "Maar als je de tweet goed leest is er nog niets definitief." De burgemeester blijft dan ook optimistisch. 
Snijders zei in zijn nieuwjaarsspeech in 2017 dat hij Tesla wilde verleiden de Europese fabriek in de regio Hardenberg te bouwen. Ruim anderhalf jaar later begint de tijd wel te dringen voor Tesla. "De verkoop van gronden in onze gemeente is gewoon doorgegaan. Afgelopen jaar hebben we 14 hectare verkocht", aldus Snijders. "Tesla blijft welkom, maar Musk moet wel snel zijn, want de verkoop van grond gaat snel." 

'Hoofdkantoor blijft in Nederland'

Wanneer Tesla duidelijkheid verschaft over de locatie van de nieuwe megafabriek in Europa is onduidelijk. Wel laat Musk weten dat het Europese hoofdkantoor van Tesla in Nederland blijft. Dat kantoor is nu gevestigd in Amsterdam.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.