nieuws

Koningin Máxima opent vandaag Performance Factory in Enschede

Koninklijk bezoek vandaag in Enschede. Om twee uur vanmiddag bezoekt Koningin Máxima gebouw Zuid van de Performance Factory. Dat is de voormalige textielfabriek van Ter Kuile, later ook wel bekend als het Polaroid-terrein.
Het afgelopen jaar is 'Gebouw Zuid' volledig verbouwd. Allerlei organisaties en ondernemers zijn er gehuisvest, waaronder De Twentsche Foodhal, de fietswerkplaats Alifa Bikeworks, zorgorganisatie Aveleijn en woningcorporatie Domijn. Máxima zal het gebouw om 15.00 uur officieel openen. Dat gebeurt op het buitenterrein en is voor iedereen toegankelijk. 

Gebouw uit 1908

Gebouw Zuid is het oudste fabrieksgebouw met een kenmerkend zaagtand dak. Het is gebouwd in 1908 en was onderdeel van textielfabriek Ter Kuile. Woningcorporatie Domijn kocht het vier hectare grote fabrieksterrein in 2006, met als doel de gebouwen te slopen en er een nieuwbouwwijk te realiseren. De economische crisis veranderde die plannen. 
Samen met bewoners, ondernemers en de gemeente werden de fabrieksgebouwen nieuw leven ingeblazen. Nu zijn er 25 ondernemers en organisaties in allerlei soorten en maten te vinden. Van start-ups tot al gevestigde bedrijven. Veel oude fabriekselementen zijn bewaard gebleven en hebben een nieuwe functie gekregen in het gebouw. 
Voor een uitgebreid verhaal over de Performance Factory, klik op onderstaande foto.

Fotograaf: RTV Oost De Performance Factory in Enschede Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.