nieuws

Statenleden zijn het eens: staatssecretaris moet rol spelen in oplossing Kamperlijntje

'De staatssecretaris moet een rol spelen in het debacle Kamperlijn'
'De staatssecretaris moet een rol spelen in het debacle Kamperlijn' © RTV Oost
Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat moet een rol gaan spelen in het oplossen van de problemen rond het Kamperlijntje, tot die conclusie kwamen de Provinciale Staten vandaag.
Het is al tijden onrustig rond het Kamperlijntje en station Stadshagen. Het station kan niet open, omdat de trein door de zachte grond onder het spoor niet harder dan honderd kilometer per uur kan rijden.
ProRail heeft meer dan veertig oplossingen onderzocht. ProRail stelt voor om tijdelijk twee machinisten op de trein te laten rijden, om zo de keertijd te verkorten in Zwolle en Kampen. Door de tijdswinst zou station Stadshagen ook bediend kunnen worden. Daarnaast wordt gewerkt aan een definitieve oplossing.

'Geen rol'

Vorige maand werden al Kamervragen gesteld aan Van Veldhoven, waarin onder meer haar rol werd aangekaart. Want op welke manier kon ze een rol spelen in het zo snel mogelijk oplossen van de problemen, en zo station Stadshagen zo snel mogelijk geopend te krijgen? Maar begin deze maand zei de staatssecretaris dat zij geen rol heeft in het verhaal.
Van Veldhoven vindt dat ProRail en de provincie Overijssel met elkaar om de tafel moeten om tot een oplossing te komen

Motie ingediend

De Statenfracties van VVD, CDA, ChristenUnie, D66, SGP, 50plus en GroenLinks namen geen genoegen met het antwoord van de Staatsecretaris en dienden een motie in.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.