nieuws

Twentse truckers eren verongelukte collega met rouwstoet van vrachtwagens

Een bijzondere rouwstoet reed vandaag van Overdinkel naar het crematorium in Usselo als eerbetoon aan de vrachtwagenchauffeur die vorige week vrijdag om het leven kwam bij een ernstig ongeluk op de A1 bij Enter. Bij dat ongeluk botsten een tankwagen en een vrachtwagen op elkaar. De weg was die avond uren afgesloten.
De 64-jarige Wolter ter Haar, die vlak over de grens in het Duitse Bad Bentheim woonde, kwam daarbij om het leven. Vandaag was zijn uitvaart.

Kist achterop truck

De uitvaart begon vanuit de aula in zijn geboorteplaats Overdinkel. Daar werd de kist van de overleden chauffeur op de oplegger van een truck geplaatst. Deze truck reed naar het parkeerterrein van Johma in Losser. Daar werd met tien andere trucks een rouwstoet gevormd.
De stoet vertrok richting het crematorium in Usselo. Bij het crematorium vormden de trucks een erehaag. Collega's, familieleden en nabestaanden waren daarbij.

'Trucker in hart en nieren'

Volgens zijn familie was Wolter een trucker in hart en nieren en stond het al vrij snel vast hoe de uitvaart eruit moest komen te zien. Bij het overlijdensbericht op Facebook kwamen honderden reacties binnen. Er werden tien trucks door de werkgever van Wolter beschikbaar gesteld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.