nieuws

Oldenzaler die rat in brand stak: "Het was een wanhoopspoging"

De Oldenzaler wilde de rat niet pijnigen
De Oldenzaler wilde de rat niet pijnigen © Screenshot video
"Het was een wanhoopspoging", dat zegt de Oldenzaler die een levende rat in brand stak tegen RTV Oost. De man had gehoord dat het levend verbranden van de beesten helpt tegen de rattenplaag.
"We hebben maandenlang last van ratten. Alleen buiten, binnen niet hoor", benadrukt de man. Hij besloot iets tegen de overlast te proberen. "Er zijn vallen gezet en er is met gif gestrooid. Het helpt niet."

"Proberen waard"

Dan denkt de Oldenzaler aan een niet geheel onomstreden methode die hij ooit hoorde: de levende rat in brand steken. Het idee is dat andere ratten hierdoor worden verjaagd. "Ik vond het wel het proberen waard. Maar het was niet mijn bedoeling om het beest te pijnigen."
Dat de video massaal zou worden gedeeld, was ook niet de bedoeling. Sterker nog, het mocht van de dader niet eens worden gefilmd. "Dat hoor je ook aan het einde van de video", verwijst hij naar het filmpje. "Toen ik me omdraaide, zag ik pas dat iemand het filmde."

Boetekleed

Het voorval ging als een lopend vuurtje rond en heeft er bij de Oldenzaler flink ingehakt. Hij praat met een bedrukte stem, maar trekt toch het boetekleed aan. "Oldenzaal, hè? Dan gaat het snel rond. Misschien ook wel terecht, want ik had het nooit moeten doen", besluit hij.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.