nieuws

Yasemin ontroert met haar bling-bling kunstwerk Gerard Joling: ‘Geer’ bedankt haar in filmpje

Ze wist met haar kunstwerk het hart te veroveren van Gerard Joling, haar grote idool. Yasemin Tiflis (37), cliënte van zorginstelling Aveleijn maakte een kunstwerk dat zelfs de grootste praatjesmaker uit de vaderlandse showbizz even deed verstommen. Waarop hij haar in een filmpje uitvoerig bedankte.
De zorgorganisatie vierde dit weekeinde haar vijftigste verjaardag op grootse wijze in het openluchttheater van Hertme. Waarbij de cliënten vooraf een lijst met favoriete artiesten mochten aanleveren.

Idolen ontmoeten
Gerard Joling, Willeke Alberti, deejay Gerard Ekdom. “De cliënten mochten vervolgens niet alleen tijdens een meet and greet hun idool de hand schudden, maar ook een kijkje achter de schermen nemen tijdens het optreden en met ze meezingen”, vertelt Aveleijn-medewerkster Arien.

Bling-bling

Yasemin - visueel gehandicapt en overdag werkzaam bij AtelierZ, het kunstatelier van Aveleijn - had haar hele ziel en zaligheid gestoken in een kunstwerk voor Gerard Joling: “Omdat hij erg goed kan zingen en omdat ik hem leuk vind. Ik had gekozen voor zwart-wit. Omdat hij daarvan houdt. En natuurlijk moest er heel veel bling-bling in zitten. Daarvoor heb ik knoopjes, kraaltjes en ringetjes gebruikt.”
Gerard Joling toonde zich helemaal in zijn nopjes met de aanwinst, waarvoor hij nu een leuk plekje in zijn woning gaat zoeken, zo laat hij in het bedankfilmpje weten.

Bedankfilmpje
Tot haar stomme verbazing werd ze de volgende ochtend verrast doordat ‘Geer’ een bedankfilmpje op Instagram plaatste. Aveleijn-medewerkster Brigitte zag het opduiken en waarschuwde Yasemin. “Ik zag en hoorde het vervolgens op Facebook. Erg leuk dat hij de moeite heeft genomen. Heel leuk en een hele grote eer.”

Voortaan zal ze Joling nóg nadrukkelijker gaan volgen. “Hij zingt gewoon fantastisch. En ik moet lachen om zijn humor. Nee, Geer en Goor vind ik wat minder. Doe mij maar alleen Gerard.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.