nieuws

Verbouwing spoor Zwolle trekt veel bekijks

De werkzaamheden van ProRail op het station in Zwolle trekken veel bekijks. Belangstellenden houden de aanpassingen aan het spoor en de perrons nauwlettend in de gaten. Omstanders doen dat vanaf de blauwe fietsbrug over het spoor, die een uitstekend zicht op de werkzaamheden geeft.
ProRail is afgelopen zaterdag met de omvangrijke klus gestart. Het spoorknooppunt Zwolle, het tweede van Nederland, moet een stuk efficiënter in elkaar geknoopt gaan worden.

Spoorknooppunt Zwolle efficiënter

De voorbereidingen voor de werkzaamheden hebben ruim vijf jaar in beslag genomen, een aanzienlijke tijd omdat het spoor rond Zwolle de komende twee weken behoorlijk op de schop gaat. Er moeten rails vervangen, verlegd en opnieuw aangelegd worden. ProRail zal in totaal 24 wissels weghalen waarvoor slechts 5 nieuwe terug geplaatst worden. Ook moeten er grote aanpassingen aan een aantal perrons gedaan worden.
De werkzaamheden moeten 15 juli klaar zijn. Omdat al het treinverkeer rond station Zwolle de komende twee weken stil ligt worden de tienduizenden reizigers met ingehuurde touringcarbussen van- en naar hun bestemming vervoerd. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.