nieuws

Gemeente Hardenberg wordt opnieuw verrast door gaswinningsplan van ministerie

Opeens ligt er weer een plan om gas te winnen in de gemeente Hardenberg. Tenminste, zo ervaart het college van burgemeester en wethouders van Hardenberg het. De gemeente voelt zich overvallen door de plotselinge aankondiging vanuit Den Haag en is teleurgesteld.
Waar het college er de vorige keer via de huis aan huis -krant achterkwam dat er een gaswinningsplan lag, kregen ze nu via de mail een uitnodiging voor een inloopbijeenkomst.  
De gemeente zegt opnieuw verrast te zijn door de aankondiging van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). "Het ministerie heeft ons niet eerder geïnformeerd", aldus het college in een brief.

Zomervakantie
Ook de periode van de terinzagelegging van het besluit verrast het college. Zo zou eind januari de indruk zijn gewekt dat de terinzagelegging halverwege mei was, zodat het voor de zomervakantie zou zijn afgerond.
Toen bleek dat halverwege mei niet gehaald ging worden, kreeg de gemeente "signalen" dat het ontwerp-instemmingsbesluit niet meer voor de zomervakantie ter inzage zou worden gelegd. Dat bleek nu dus toch het geval te zijn. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.