nieuws

Brandweer heeft brand in manege Diepenveen onder controle, wel asbest vrijgekomen

De brandweer heeft de grote brand in een manege aan de Ganzekooisweg in Diepenveen onder controle. De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met nabluswerkzaamheden. Eén van de stallen had een asbestdak, daardoor is er asbest vrijgekomen. Er zijn geen verhoogde asbestwaarden in de omgeving gemeten. 
De brand is rond half vier ontstaan tussen hooibalen op de aanhanger achter een tractor die bij de manege reed. Toen de bestuurder vuur zag, probeerde hij in paniek bij de manege te draaien. Tijdens de manoeuvre zijn er brandende balen van de aanhanger gevallen waardoor de brand op de stal oversloeg.
De rookwolken waren al snel in de wijde omgeving te zien.

Uitgebrande stallen

Twee van de drie stallen kunnen als verloren worden beschouwd. De brandweer zet erop in om overslag op een derde stal en een naastgelegen woning te voorkomen.
De stallen zijn direct ontruimd. Voor zover bekend zijn alle mensen en dieren in veiligheid gebracht en raakte er niemand gewond.
Uitslaande brand bij manege in Diepenveen

Asbest vrijgekomen

De Veiligheidsregio IJsselland meldt dat een van de drie daken asbest bevat. Er zijn geen verhoogde asbestwaarden in de omgeving gemeten, dus er is geen gevaar voor de volksgezondheid geweest.

Omgeving afgezet

Uit voorzorg is de omgeving van de manege is afgezet. De hulpdiensten willen hiermee voorkomen dat eventuele asbestdeeltjes worden verspreid.

Last van rook

Vanwege de hoeveelheid rook die vrijkomt, adviseert de Veiligheidsregio om bij overlast ramen en deuren te sluiten. Ook wordt aangeraden de ventilatie dan uit te schakelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.