nieuws

Enschedeër start petitie tegen hondenbelasting

Mieke Oude Munnink, hondenbezitter en inwoner van de wijk Oikos in Glanerbrug, gemeente Enschede, is een petitie gestart tegen de hondenbelasting.
Onlangs maakte het nieuwe college bekend binnenkort te stoppen met het onderhouden van de ruim tweehonderd hondenuitlaatplekken, om geld te besparen. Mensen die hun hond uitlaten moeten vanaf dan ook op die plekken zelf de poep opruimen.

Melkkoe

De hondenbelasting blijft gewoon bestaan. "Belachelijk, dat geld gaat gewoon naar de algemene pot", zegt Oude Munnink. "Hondenbezitters zijn nu de melkkoe van de gemeente. We betalen elk jaar bijna een miljoen euro hondenbelasting."
Oude Munnink heeft zelf ook honden. "Ik vind het op zich geen probleem om zelf op te ruimen, maar schaf dan ook die belasting af!"

Overlast

Tien jaar geleden besloot de gemeente juist nog extra geld uit te geven aan speciale uitlaatplekken, om overlast van hondenpoep tegen te gaan. "Vreemd dat het college nu zegt dat het niet meer nodig is."
Oude Munnink zette vanochtend de petitie online. Die is inmiddels bijna driehonderd keer ondertekend. Wanneer ze er mee naar de gemeente gaat, weet Oude Munnink nog niet. "Er zijn tienduizend geregistreerde honden in Enschede. Ik hoop dat een flink deel van de baasjes tekent."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.