nieuws

Omwonenden woningbrand Nijverdal: 'Ghb-lab op bovenverdieping'

Volgens bewoners van de Albert Verweystraat werd de brandweer gealarmeerd over een ghb-lab
Volgens bewoners van de Albert Verweystraat werd de brandweer gealarmeerd over een ghb-lab © News United/Bert Kamp
In de woning aan de Albert Verweystraat in Nijverdal waar dit weekend brand was, was een drugslab gevestigd. Dit verklaren buurtbewoners. De aanwezigheid van chemische stoffen is waarschijnlijk de reden waarom er allerlei strenge veiligheidsmaatregelen werden getroffen.
Nadat in de nacht van zaterdag op zondag brand uitbrak op de bovenverdieping werden omwonenden opgeschrikt door het loeiende brandalarm.

Alarmmelding

Volgens de buren kreeg de brandweer vervolgens het alarmerende bericht dat zich in het pand een ghb-lab zou bevinden. Daarop werden allerlei voorzorgsmaatregelen getroffen.

Huis bewaakt
Nadat de brandweer het vuur onder controle had, werden de rest van de nacht zowel de voor- als achterzijde van het huis door agenten bewaakt. Tot de volgende ochtend forensisch experts verschenen om het huis uit te kammen.
Volgens buurtbewoners was het vervolgens de hele dag een komen en gaan van ‘mannen in witte pakken’.

Gesprek van de dag
Aanvankelijk ging de buurt er nog vanuit dat er ‘wat plantjes’ in de woning zouden zijn gevonden, maar gaandeweg sijpelde in de buurt door waarom er zulke strenge veiligheidsmaatregelen werden genomen. De mogelijke aanwezigheid van chemische stoffen in het huis is sindsdien het gesprek van de dag onder de bewoners van de Verweystraat. Volgens de buren hebben ze overigens nooit iets gemerkt van verhoogde activiteiten rond de woning.

De politie wil niet ingaan op de verhalen die momenteel de ronde doen. “We zijn volop bezig met het onderzoek”, zo meldt een politiewoordvoerster. Ook de brandweer wil geen toelichting geven.

Alleenstaande man
Dat het huis werd bewaakt en was afgezet met rood-witte linten was volgens haar “om te voorkomen dat er sporen verloren zouden gaan”. Volgens de zegsvrouw zijn er tot op heden geen aanhoudingen verricht.

In de woning woonde een alleenstaande man. Nadat zijn oma enige tijd geleden overleed, had hij het huis betrokken om het op te knappen. Bij de brand werd de bovenverdieping grotendeels verwoest.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.