nieuws

Twentse maaltijdleverancier Food Connect slaat landelijk vleugels verder uit

De Twentse maaltijdleverancier Food Connect gaat landelijk z’n vleugels verder uitslaan. De Almelose onderneming heeft met onmiddellijke ingang de franchiseformule ‘Eten met gemak’ overgenomen.
Door deze constructie gaat Food Connect samenwerken met negentien franchisenemers, die verdeeld over het land op lokaal niveau maaltijden aan huis bezorgen. “Een unieke kans die we niet konden laten lopen”, aldus Rogier Terhalle van Food Connect.

'Ambassadeurs'
Food Connect heeft reeds meerdere distributiepunten door het land, maar speelde al langer het het idee om op lokaal niveau ‘ambassadeurs’ in te zetten die dichtbij de klant staan. Met de uitbreiding met de negentien franchisenemers gaat volgens Terhalle zodoende “een langgekoesterde wens in vervulling”.

Betere landelijke dekking
“De franchisers weten exact wat er bij hen in de regio speelt”, aldus Terhalle. Volgens de zegsman groeit de markt van de maaltijd aan huis-bezorging: “Door onze krachten te bundelen, kunnen we in plaats van te concurreren samen verder werken aan uitbreiding van onze landelijke dekking.”

'Revolutionaire' verpakking
Food Connect kwam dit voorjaar in het nieuws doordat het bedrijf was genomineerd met een zelfontwikkelde verpakking, waarmee de klant - doordat de drie gangen in drie 'compartimenten' zijn opgedeeld - zelf kan bepalen hoe de maaltijd van die avond wordt samengesteld.

Garen spinnen

De formule slaat volgens Terhalle aan. “We hebben vroegtijdig ingespeeld op veranderingen in de markt en daar spinnen we nu garen bij.”

Het Twentse Food Connect – met een hoofdvestiging in Almelo en meerdere distributiepunten in Nederland – is in zeventien jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkere spelers op de markt van maaltijdbezorging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.