nieuws

Man die in Zwolle inreed op agent had ook vuurwapen in de auto

Man die inreed op agent blijkt niet teruggekeerd van verlof
Man die inreed op agent blijkt niet teruggekeerd van verlof © RTV Oost
De 45-jarige man die op 24 april in Zwolle werd aangehouden nadat hij bij een achtervolging geprobeerd zou hebben om een politieagent omver te rijden, werd staande gehouden omdat hij niet was teruggekeerd van een verlof uit de gevangenis in Veenhuizen. Ook had hij een vuurwapen in de auto.
Het Openbaar Ministerie verdenkt de man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, van poging tot doodslag op de agent, vuurwapenbezit, onveilig rijgedrag en het onder invloed van middelen rijden. 

Stoptekens negeren
Politiemensen wilden de auto van de man controleren, omdat hij na zijn verlof niet was teruggekeerd naar de gevangenis. De man negeerde echter de stoptekens en ging er vandoor. Op de Pannenkoekdijk stopte de man, maar reed toch weg toen een agent naar de auto toe kwam lopen.
Volgens de officier van justitie moest de agent opzij springen om te voorkomen dat hij geraakt werd. De 45-jarige man werd uiteindelijk op de Obrechtstraat in Zwolle aangehouden. Hij had ook nog eens een vuurwapen in de auto liggen. 

Niet alleen
Volgens de advocaat was zijn cliënt niet de enige in de auto. De passagiers raakten in paniek toen ze de politie zagen en sprongen uit de auto om er rennend vandoor te gaan.
"Mijn cliënt dacht toen: de aandacht is afgeleid, laat ik ook maar weggaan", aldus de advocaat. Zijn cliënt zou nooit de bedoeling hebben gehad om de agent die op zijn auto afliep omver te rijden: "Hij wilde over de middenberm om de agent heen rijden." 

Blijft in voorarrest
De rechtbank behandelt de strafzaak tegen de in Nunspeet geboren verdachte op 20 september. Tot die tijd blijft hij in voorarrest. Zijn advocaat stelde de rechters nog voor om de man tot die tijd zijn nog uitstaande gevangenisstraf uit te laten zitten, maar dat is afgewezen. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.