nieuws

Bart Parmet waarnemend algemeen directeur provincie Overijssel

Bart Parmet waarnemend algemeen directeur provincie Overijssel
Bart Parmet waarnemend algemeen directeur provincie Overijssel © RTV Oost / Rogier van den Berg
Bart Parmet is door het College van Gedeputeerde Staten aangewezen als waarnemend algemeen directeur van de provincie Overijssel. Parmet volgt Johan Osinga op, die op 1 september aan de slag gaat als Directeur Generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Sinds 2015 is Parmet directeur strategie bij provincie Overijssel. De jaren daarvoor heeft hij als directeur van de staf Deltacommissaris gewerkt aan de vormgeving en uitwerking van het Deltaprogramma. Als algemeen directeur heeft Parmet de leiding over de ambtelijke provinciale organisatie. Hij vormt de verbinding tussen het College van Gedeputeerde Staten en de ambtenaren die werken bij de provincie. 
Johan Osinga wordt Directeur-Generaal Natuur, Visserij en Landelijk gebied bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 september.
De procedure voor de definitieve invulling van de vacature wordt per direct gestart zodat op zo kort mogelijke termijn, en ruim voor de nieuwe collegeperiode, een opvolger is aangesteld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.