nieuws

Parkeren van campers langs de Vecht nu écht verboden in Ommen

Parkeerverbodsbord niet officieel
Parkeerverbodsbord niet officieel © GinoPress
Ommen gaat een echt parkeerverbod instellen voor campers op de parkeerterreinen bij de Vecht naast de Zeesserweg in Ommen. Dat verbod zal nu ook worden gehandhaafd, laat de gemeente weten.
Gemeente Ommen had al sinds 2008 een verbod voor campers. Dit verbod wordt bij de entree van het parkeerterrein aangegeven met een verbodsbord met een camper daarin. Dit bord is echter geen officieel verbodsbord. In de huidige situatie was dus feitelijk geen sprake van een verbod en kon de politie dus ook niet handhaven.
De politie krijgt echter wel steeds meldingen van omwonenden met klachten over geparkeerde campers. Om deze reden heeft de politie de gemeente verzocht het verbod te legaliseren, zodat er ook kan worden opgetreden. Er komen dus echte verbodsborden.

Ongewenste bezetting van parkeerplaatsen

Het parkeren van campers op de parkeerterreinen naast de Zeesserweg gaat volgens de gemeente gepaard met buitensporig gebruik van de beschikbare parkeerruimte, wat in combinatie met de beperkte beschikbaarheid van parkeerruimte rondom het centrum leidt tot een ongewenste bezetting van de parkeerplaatsen.
Ook het parkeren van campers op het parkeerterrein van het openluchtzwembad Olde Vechte leidt ertoe dat er minder plekken beschikbaar zijn voor bezoekers van het zwembad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.