nieuws

Incident met pepperspray komt voor Enschedese horeca-ondernemers uit de lucht vallen

Meerdere bezoekers van het Bölke Open Air kregen gisteren last van hun ogen en luchtwegen nadat door een bezoeker met pepperspray is gespoten. "Er ontstond onrust in het publiek, er was kennelijk een ruzie tussen twee bezoekers", legt Marijn Mengels van de Vereniging Horeca Binnenstad Enschede uit.
Door de nevel van de pepperspray kregen omstanders last hun ogen en luchtwegen, maar volgens Mengels is er geen sprake geweest van een paniekerige situatie. "Ik vond het zelf niet een enge of paniekerige situatie. Ik heb het idee dat de meeste mensen ook zo hebben ervaren. Dat merkte ik in ieder geval aan de sfeer."

'Gezellige sfeer'

Het incident met de pepperspray komt voor de Enschedese horeca-ondernemers uit de lucht vallen. "Er is jarenlang niets gebeurd, er heerst altijd een gemoedelijke en gezellige sfeer", legt de onderneemster uit.

'Op onze hoede'

Dat een bezoeker toch besluit pepperspray mee te nemen naar het festival, beangstigt de organisatie niet. "Wij zijn op onze hoede, maar niet angstig. We gaan gisteravond evalueren, maar je kunt niet iedereen gaan fouilleren, het is de verantwoordelijkheid van de bezoeker."
"Wij nemen wel voorzorgsmaatregelen voor als het uit de hand loopt, dat we dan kunnen ingrijpen", besluit Mengels.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.